Neden Beslenme Diyetetik

Beslenmenin; büyüme, gelişme, yaşam boyu sağlığın korunması, yaşam kalitesinin arttırılması ve sağlık sorunlarının tedavisinde önemi anlaşıldıkça, sağlık ekibinin önemli bir üyesi olan diyetisyenlere duyulan gereksinim de artmıştır.

Programın Amacı

Mesleki eğitim ve öğretim programının birinci aşaması, diyetetik uygulamalarına temel olan temel bilimler, tıp ve beslenme bilimlerini içermektedir. İkinci aşamadaki dersler ise doğrudan uygulama alanıyla ilgilidir.

Çalışma Alanları

Adres: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Yerleşkesi Erkilet Dere Mah.

Ders İçerikleri

BİRİNCİ YIL/ I. YARIYIL BES 109 Mesleki Oryantasyon (2-0-2) Bu ders genel olarak öğrencilerin bir meslek olarak diyetisyenliği ve beslenme ve diyetetik eğitimini tanımasını sağlar.

Sınav Takvimi

Akademik Kadro

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İNANÇ [ninanc@nny.edu.tr]   Yrd. Doç. Dr. Meltem SOYLU [msoylu@nny.edu.tr]   Yrd. Doç. Dr. Gülşah KANER [gkaner@nny.edu.

Ders Planı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Planı için tıklayınız.

Laboratuvarlar

Bölümümüzde, Besin Kimyası ve Analizleri, Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri, Antropometri ve Besin Mikrobiyolojisi laboratuvarları bulunmaktadır.

Burslar ve Kontenjanlar

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı kontenjanları için tıklayınız.

Ders İçerikleri

TUBİTAK 4004 Projemiz Başlıyor

Sınav Takvimi

Ders Programı

Bölüm Başkanı Mesajı

Değerli Öğrencilerimiz, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde  2013-2014  yılında eğitim ve araştırma yapmak amacıyla hizmete girmiş, 2018  yılında yüksek lisans programı açılmıştır.

Hızlı Bağlantılar

İç Değerlendirme Raporu

İç Değerlendirme Raporu için tıklayınız.

Sosyal Etkinlikler

2013-2019 yılları arası sosyal etkinlikler için tıklayınız.

2013-2019 yılları arası bilimsel etkinlikler için tıklayınız.

Bologna Bilgi Paketi

Bologna bilgi paketi için tıklayınız.

Erasmus Öğrenci Hareketliliği

Nuh Naci Yazgan  Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü; 08.08.

Yukarı