Üniversitemiz’de Gıdalarda Doğru Bilinen Yanlışlar Konferansı
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “Bilimin Işığında Gıdalarda Doğru Bilinen Yanlışlıklar” konulu bir konferans düzenledi.
Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa kısa adı MÜMSAD olan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Genel Başkanı Metin Yurdagül ve MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ konuşmacı olarak katıldı. Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de takip ettiği konferansta konuşan Metin Yurdagül, margarin, hazır çorbalar, poşetli bitki ve meyve çayları ile ambalajlı gıdaların üretim ve içerikleri hakkında bilgiler verdi. Yurdagül, “Margarin tamamen bitkisel yağ içermektedir, kolesterol, trans yağ içermez. Hazır çorba yapımında ise, mevsiminde sebzeler toplanır, kurutulur, öğütülüp karıştırılır ve ambalajlanır. Ev yapımı tarhana gibi kuru çorbanın üretim mantığı aynıdır. Poşet çaylar ise el değmeyen hijyenik koşullarda paketlenir ve açıkta satılan bitki çaylarından daha güvenlidir. Poşetler abaka ağacı liflerinden yapılmaktadır. Ambalajlı gıda güvenli gıdadır.” dedi. Dernek Genel Koordinatörü Ebru Akdağ ise katılımcılara MÜMSAD hakkında bilgiler verdi.
Konferans sonunda Metin Yurdagül öğrencilere anlattıkları ile ilgili sorular sordu. Doğru cevap veren sekiz öğrenciye ise hediye verildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.