Programın Amacı
Diyetisyenlik; 29007 Sayı, 22 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan, Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelikte, Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik ve benzeri diğer mesleklerle birlikte sağlık sınıfı içinde yer alan bir meslektir.
Diyetisyenin iş ve görev tanımları aşağıdaki linktedir.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/05/20140522-14-1.pdf
Programın amacı; sağlığın korunmasında, hastalıkların tedavisinde toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin oluşturulmasında, toplu beslenme yapan kuruluşlarda denetim ve gözetim yapılmasında hizmet verebilecek bilgi, beceri ve tutumla donatılmış, mesleki alanda güncel bilimsel bilgilerle araştırmalara katılabilen, yaşam boyu öğrenmeyi ve etik değerleri ilke edinmiş diyetisyenler yetiştirmektir.
Mesleki eğitim ve öğretim programının birinci aşaması, diyetetik uygulamalarına temel olan temel bilimler, tıp ve beslenme bilimlerini içermektedir. İkinci aşamadaki dersler ise doğrudan uygulama alanıyla ilgilidir. Öğrenci, sınıftaki teorik öğretim ve laboratuvar deneylerine ek olarak, toplum sağlığı ve beslenmesiyle ilgili olan uygulamasını, koruyucu ve tedavi edici olarak sahada, hastaneler ve diğer kuruluşlarda ise tedavi edici ve toplu beslenme yönetimi ile ilgili olarak yapmaktadır. Bu program uygulamasıyla öğrenci, diyetisyenlik mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerileri kazanıp geliştirmektedir.