Değerler ve Hedefler
DEĞERLER
Atatürk İlkeleri |
Fırsat eşitliği |
İfade özgürlüğü |
Hukukun üstünlüğü İnsan hakları |
Toplumsal değerler |
Bilimsel etik kurallar |
Yaratıcı düşünce |
Yaşam boyu öğrenme |
HEDEFLER
2019-2023 hedefleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir
1: Diyetisyenlik mesleğini seçmek isteyen öğrencilere kanıta dayalı bilimsel bir temel sağlamak, araştırma yeteneklerini geliştirmek ve desteklemek, 2: Öğrencilerin beslenme ve diyetetik alanında mezuniyet sonrası araştırma ve eğitimleri için uygun programlar geliştirmek ve desteklemek, 3: Yapılan araştırmaları takip etmeleri ve araştırma yapabilmeleri için laboratuvar becerisi ve bilgisi kazandırmak, 4: Sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe, mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilen diyetisyenler yetiştirebilmek, 5: Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştirmek, 6: Bölüm öğrencilerine besinler, beslenme araştırmaları, hastane, beslenme ve diyet servisleri, ticari yiyecek-içecek servisleri, halk sağlığı ve toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi konularında eğitmek ve sorumluluk kazandırmak, 7: Öğrencileri toplumun beslenme sorunlarının saptanması ve çözüm önerileri geliştirebilmeleri konusunda bilinçlendirmek, 8: Öğrencilerin beslenme ve sağlık ilişkisi anlayışını geliştirmek. |
Paydaşlarla ilişkiler; Eğitim-Öğretim, araştırma ve danışma hizmetlerimizin kalitesi ve topluma verilecek beslenme mesajlarının sağlığı açısından paydaşlarla olan ilişkilerimiz büyük önem taşımaktadır. Bölüm akademik personeli, üniversite üst yönetimi ve öğrenciler en önemli paydaşlarımızdır. Toplumun beslenme durumunun saptanmasında, toplum için beslenme plan ve politikalarının oluşturulmasında, toplumun beslenme konusunda eğitiminde kullanılacak kanallar açısından, bakanlıklar, eğitim kurumları ve medya ilişkilerimiz ön sıralardadır.