Program Yeterlilik
Program amaçları doğrultusunda ve Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Sağlık Temel Alanı Yeterlilikleri kapsamında programı tamamlayan öğrencinin aşağıda verilen bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olması hedeflenmektedir.
Program yeterlilikleri ile öğrenci mezun olduğunda;
1-Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme bilgisine sahiptir.
2.Toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için besin ve beslenme plan ve politikaları geliştirebilir ve yasa ve yönetmelikleri izleyebilir.
3. Toplu beslenme yapılan kurumlarda hedef gruba yönelik menü planlayabilme, besin güvenliği ve güvencesini sağlayabilme, buna yönelik standartları ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme becerisine sahiptir.
4. Beslenme ve Diyetetik alanında edindiği güncel bilgi ve becerileri kullanarak sağlıklı bireylerin, toplumun ve hastaların beslenme durumunu saptama, karşılaşabileceği sorunlarda kanıta dayalı uygun müdahale yaklaşımlarını seçme ve uygulama becerisine sahiptir
5. Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir.
6. Beslenme ve diyetetik uygulamaları ile ilgili güncel teknolojileri kullanır, veri tabanlarını sürekli ve etkin şekilde tarayarak kanıta dayalı doğru bilgiye ulaşır.
7. Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri ve Toplum Beslenmesi gibi Beslenme ve Diyetetiğin farklı alanlarında ulusal ve uluslararası disipliner veya interdisipliner ekipte veya bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme, sorumluluk alma, bilimsel çalışma planlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama, yazılı ve sözlü olarak raporlama becerisine sahiptir.
8. İçinde yaşadığı toplumun temel değerlerini ve kültürünü anlayabilme, bunlara uyum sağlayabilme ve kendisini olumlu yönde değiştirebilme becerisi kazanır.
9. Bireye, topluma, mesleğe ve diğer meslek gruplarına karşı mesleki etik ilkelerine uygun davranma bilinci ve mesleki uygulamalarının hukuksal sürecine yönelik farkındalık kazanır.
10.Beslenme ve diyetetik alanında yeni gelişmeleri takip edebilecek kadar yabancı dil bilgisine sahiptir.
11- Beslenmeyle ilintili hastalıklara yönelik ürün geliştirebilme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuar uygulamaları yapabilme becerisine sahiptir.
12.Profesyonel kimliği ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
Bologna Bilgi Sistemine ulaşmak için tıklayınız.